En helt ny udgave af klassens sjoveste bil kommer til Danmark, når den nye Suzuki Swift introduceres til sommer. Der er skruet op for charme, design og teknik med den mest økonomiske motor i Swift nogensinde. Og mængden af sikkerhedsudstyr er på et uset højt niveau i minibils-klassen.

SWIFT Kommer til Danmark

NY SWIFT, UDE SOM INDE

4. generation af Swift får et nyt friskt design kombineret med typiske Swift-designelementer som f.eks. den svævende taglinje. Nyt er den skarpe designlinje, der løber hele vejen rundt fra bagsmækken, langs siderne, hen over de ny-designede forlygter, hvor kørelyset giver en let genkendelig signatur. Og på fronten er Suzuki-logoet nu flyttet op over kølergitteret.

Kabinen er helt ny med bl.a. et nyt 9” infotainmentsystem, der er vinklet mod føreren. Instrumentbordet er udført i 2-farvet design, og både instrumenter og klimaanlæggets betjeningspanel er nyt.

Ny Suzuki Swift 2024

MASSER AF KOMFORT, SIKKERHEDSUDSTYR OG LANGT PÅ LITEREN

Den nye Suzuki Swift bliver et udstyrsstykke uden lige, hvor selv indgangsmodellen som standard har 9” infotainmentsystem med bakkamera og navigation samt CarPlay/Android Auto og Suzuki Connect. Fuld LED i for- og baglygter, nøglefri betjening og trykknapstart bliver også standard.

Desuden finder du en hidtil uset mængde sikkerhedsudstyr som standard i alle versioner. Den nye Swift opfylder nemlig de nye skrappe GSR krav, som træder i kraft i løbet af 2024. Sikkerhedsudstyret omfatter bl.a. en mere avanceret nødbremse med fodgænger- og cyklistgenkendelse. Desuden er f.eks. førerovervågning, blind-vinkel advarsel og skiltegenkendelse, kombineret med en intelligent hastighedsassistent, også standard.

Suzuki har arbejdet grundigt med at optimere brændstoføkonomien. Aerodynamikken på karosseriet er tilgodeset med et skørtesæt ved panelerne og en spoiler på bagklappen. Sammen med den nyudviklede 3-cylindrede energieffektive motor med 82 hk og Mild Hybrid-teknik, betyder det, at Swift præsterer hele 22,7 km/l ved blandet kørsel (WLTP).

Ny Suzuki Swift 2024

DEN NYE SWIFT MØDER DE EUROPÆISKE MOTORJOURNALISTER

Det er sidst i marts måned, og 75 eksemplarer af den helt nye Suzuki Swíft står klar til at blive prøvekørt af motorjournalister fra hele Europa – heraf 5 fra Danmark. Vi er i det flotte franske vindistrikt ved Bordeaux, solen skinner og humøret er højt. Både hos Suzuki specialisterne og de mange fremmødte til arrangementet, der strækker sig over 5 dage med ca. 80 nye deltagere hver dag.

Med overskrifter som ”Den nye Suzuki Swift er den helt rigtige bil til dig, der ikke vil bruge penge på en elbil”, ”Ny Suzuki Swift er et budgetvenligt afbræk fra elbiler” og ”Suzuki satser sikkert med ny Swift” fik den nye model en rigtig fin modtagelse. Især det utroligt høje udstyrsniveau, som følger med som standard i selv den billigste model og den flotte benzinøkonomi med 22,7 km/l ved blandet kørsel, faldt i god jord efter deres første møde med bilen. Så du kan roligt glæde dig til premieren på den nye model, der planlægges til juni måned.

Du kan selv dykke ned i de første Swift artikler her:

Bilmagasinet: Den nye Suzuki Swift er den helt rigtige bil til dig, der ikke vil bruge penge på en elbil”

FDM Motor: ”Suzuki Swift – økonomisk minibil dækker de basale behov”

Bilbasen: ”Ny Suzuki Swift er et budgetvenligt afbræk fra elbiler”

Motorsiden.dk: Suzuki satser sikkert med ny Swift”

Biltesteren.dk: Video med de første indtryk