Mazda CX-80: Mazdas nye 7-personers flagskib
  • Komfortabel og alsidig for op til 7 personer
  • Plug-in hybrid med 327 hk og firehjulstræk

Mazda har netop haft verdenspremiere på den helt nye SUV, Mazda CX-80, med plads til op til syv personer. CX-80 er den mest rummelige Mazda på det europæiske marked og mærkets nye flagskib. I denne seneste fortolkning af Mazdas unikke Kodo-design har designerne haft stor fokus på at skabe et rent design med en minimalistisk japansk æstetik, hvor alle unødvendige elementer er fjernet.

Mazda CX-80

Mazda CX-80 er den anden model, efter Mazda CX-60, der er baseret på Mazdas store platformsarkitektur med baghjulstræk eller firehjulstræk. Med en længde på lige under 5 meter og en akselafstand på hele 3120 mm er CX-80 væsentligt større end CX-60. Det giver plads til en tredje sæderække, der kan foldes ned i gulvet, når man prioriterer maksimal plads til bagage. Med de bageste sæder foldet ned rummer bagagerummet op til 687 liter bagage.

Mazda CX-80 bagsæder

Til midterste sæderække kan man vælge mellem et sæde med plads til 3 personer eller to ekstra komfortable kaptajnsæder – enten med en konsolboks i midten eller med gennemgang til de bageste sæder.

Udover en række opdaterede sikkerhedssystemer har Mazda CX-80 fået et nyt, 3-zoners klimaanlæg, Alexa* stemmestyring til betjening af mange af bilens funktioner, samt en funktion i 360 graders parkeringskameraet, der gør det lettere at bakke henimod en anhænger, når den skal tilkobles.

I Danmark vil CX-80 kun blive markedsført som Plug-in hybrid, hvor en 2.5-liters benzinmotor og en kraftig elmotor til sammen har en systemydelse på 327 hk og et drejningsmoment på 500 Nm. Den har en elektrisk rækkevidde på 60 km, accelererer fra 0-100 km/t på 6,8 sekunder og har en tophastighed på 195 km/t. Brændstoføkonomien efter WLTP-normen er 62,5 km/l** svarende til en CO2-emission på 36 g/km** ved blandet kørsel.

Mazda CX-80

Kræfterne overføres via en 8-trins automatisk gearkasse til alle fire hjul via Mazdas variable firehjulstræk, i-Activ All-Wheel Drive system. Ved normal kørsel overføres de fleste af kræfterne til baghjulene, og kun når der er brug for det, overføres op til 50% af kraften til forhjulene. Det er eksempelvis tilfældet, når CX-80 trækker en op til 2.500 kg tung anhænger.

Mazda CX-80 med trailer

Prisen for Mazda CX-80 kommer til at starte ved 562.000 kr., når den introduceres i Danmark i efteråret 2024.

* Foreløbige værdier. Afventer endelig typegodkendelse.

** Amazon, Alexa og andre relaterede mærker er varemærker tilhørende Amazon.com, Inc. eller dets datterselskaber