Der findes mange situationer i livet, hvor et anhængertræk kan blive en nødvendighed. Måske drømmer du om at have en campingvogn bagpå til en bilferie sydpå, eller også har du måske behov for at køre med trailer eller cykelholder fra tid til anden. Med elbilernes stigende popularitet kan det være rart at vide, hvor meget specifikke modeller kan trække. Læs med herunder, og bliv klogere på, hvad dine muligheder er.

Kan alle elbiler fås med anhængertræk?

Nej – ligesom med almindelige benzinbiler, kan ikke alle elbilmodeller godkendes til anhængertræk. Stort set alle store eller mellemstore elbiler kan til gengæld få anhængertræk, og du kan være sikker på, at det i det moderne elbil-landskab ikke er en begrænsning. Alt fra de nyeste Teslaer til populære Hyundai-modeller kan fås med anhængertræk, og alt efter model har du mulighed for at trække alt fra trailere til campingvogne.

Se, hvad nogle af de mest populære elbiler kan trække

Ligesom med fossile biler er der stor forskel på, hvad den enkelte elbil kan – og må – trække. Biler med en større motor kan naturligt trække mere vægt, og her kan kapaciteten variere meget. Herunder kan du se, hvad nogle af de mest populære elbiler lige nu kan trække:

  • Suzuki Across (1500 kg)
  • Tesla Model Y (1600 kg)
  • Audi e-tron (1800 kg)
  • BMW iX xDrive40 (2100 kg)
  • Tesla Model X (2250 kg)
  • Kia EV9 SUV (2500 kg)
  • BMW iX xDrive50 (2500 kg)

Kort sagt findes der en elbil til stort set alle behov, og uanset om du drømmer om campingferier eller køreture med trailer bagpå, kan du være sikker på, at elektrisk kørsel ikke behøver at være et kompromis for dig.

Suzuki across hvid

Hvordan påvirker påhæng rækkevidden på min elbil?

Hvis du skal på længere ture med campingvogn eller trailer, er det værd at være opmærksom på, at din elbil selvfølgelig vil have kortere rækkevidde. Et tungt påhæng vil naturligt dræne dit batteri hurtigere, og hvis du overvejer at købe en elbil med anhængertræk, er det derfor værd at overveje, hvorvidt du har brug for en ekstra kraftfuld bil eller en long-range variant.

Husk, at du med et almindeligt B-kørekort kun har tilladelse til at køre med en maksimal vægt på 3.500 kilo (elbil + anhænger). Hvis vægten overstiger 3500 kilo, kræver det enten kørekort BE eller B+ for at kunne køre.

Skal du have eftermonteret anhængertræk?

Hvis du som udgangspunkt ikke har fået monteret et anhængertræk på din elbil, er der altid mulighed for at få det eftermonteret. Hvis du skal have monteret anhængertræk, er det bedst at finde et autoriseret værksted, der kender til både lovgivningen og bilens specifikke godkendelser, så du får den bedst mulige oplevelse med dit påhængskøretøj.

Har du spørgsmål til vores elbiler fra Ford, Mazda, Hyundai eller Suzuki – f.eks. om trækkapacitet, så tøv ikke med at række ud til os. Skriv til os på info@jorgenolsen.dk eller ring på tlf. 8662 3222.